32 C
Perama
07/09/2024
perama24.gr
ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Φλέσσα στο Πρώτο: Θα προωθήσουμε στην Ευρωβουλή και στην Ε.Ε. την μεγαλύτερη υπεραξία της Ελλάδας, τον πολιτισμό (audio)

αρχείο λήψης 2024 05 31t142955.090
Κοινοποίηση

Το ισχυρότερο κεφάλαιο και η υπεραξία της Ελλάδας είναι ο πολιτισμός και αυτόν θα προωθήσουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση“, τόνισε η υποψήφια ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασιλική (Βίκυ) Φλέσσα, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην εκπομπή «Καθαροί Λογαριασμοί». Η κ. Φλέσσα αναφέρθηκε στην εκδήλωση «Η Ευρώπη στο Μέλλον – Επιστροφή στον Άνθρωπο» την οποία διοργάνωσε την περασμένη Δευτέρα με τη συμμετοχή 45 Ακαδημαϊκών και Επιστημόνων οι οποίοι συνέκλιναν στο συμπέρασμα ότι η Ενωμένη Ευρώπη οφείλει να επιστρέψει στον Άνθρωπο και τις αξίες του Ανθρωπισμού, οι ρίζες του οποίου βρίσκονται στην Αρχαία Ελληνική Σκέψη.

Η δημοσιογράφος-κλασική φιλόλογος, υποψήφια Ευρωβουλευτής ΝΔ Βασιλική (Βίκυ) Φλέσσα δεσμεύτηκε ότι σκοπός της θητείας της στο Ευρωκοινοβούλιο, εφόσον εκλεγεί, είναι να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την προώθηση ευρωπαϊκής νομοθεσίας και άλλων ενωσιακών δράσεων, ώστε να προωθηθεί η ανάδειξη του ελληνικού και του ευρωπαϊκού πνεύματος στις πολιτικές της ΕΕ. Στην ημερίδα, που διεξήχθη στο Ωδείο Αθηνών με την παρουσία του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου, συμμετείχαν Ακαδημαϊκοί, όπως ο Σταμάτης Κριμιζής, ο Γεώργιος Χρούσος, ο Χρήστος Ζερεφός, Καθηγητές Πανεπιστημίου όπως ο Γεώργιος Μπαμπινιώτης, η Μαρία Ευθυμίου, ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης του ΜΙΤ και πολλοί άλλοι. 

«Οι επιστήμονες αυτοί έχουν έχουν δεσμευτεί ότι θα με συνδράμουν στην προσπάθειά μου στην Ευρωβουλή, εφόσον οι ψηφοφόροι με τιμήσουν με την ψήφο τους και μου δώσουν έναν από τους 4 σταυρούς στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Οι άνθρωποι αυτοί είναι ένα θησαυροφυλάκιο γνώσεων και πρέπει να το αξιοποιήσουμε ως χώρα. Τους ενδιαφέρει η Ελλάδα, ο πολιτισμός, ο άνθρωπος, να βρεθούν στο κέντρο της Ευρώπης και θα συμμετέχουν στις επιστημονικές ομάδες με τις οποίες θα κάνουμε τεκμηριωμένες προτάσεις, ερωτήσεις και παρεμβάσεις στην Ε. Ε. ».

Η κ. Βίκυ Φλέσσα υπογράμμισε την ανάγκη να προωθηθεί ο ελληνικός πολιτισμός στην Ε.Ε. και ανέφερε χαρακτηριστικά:  «Θα πρέπει να δημιουργήσουμε τους νέους φιλέλληνες της Ευρώπης, δηλαδή να ιδρύσουμε και να συνεργαστούμε με τα θερινά καμπ που υπάρχουν στα σχολεία, στις κατασκηνώσεις της Εκκλησίας, ούτως ώστε μέσα από προγράμματα Erasmus της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τα οποία πρέπει να ενισχυθούν, να έρχονται το καλοκαίρι στην Ελλάδα αλλά και να έρχονται σε επαφή με την αρχαιολογία μας, να έχουν προγράμματα βιωματικής μάθησης, να έρχονται σε επαφή με την ιστορία, την παράδοση και την γαστρονομία μας».

Και συμπλήρωσε: «Η αίσθησή μου είναι ότι ο Ελληνισμός δεν εκπροσωπείται στην Ευρώπη και διεθνώς. Είδατε τι έγινε τώρα με την Ιερά Μονή της Χώρας και με την Αγιά Σοφιά. Ακούσατε εσείς κάποια διαμαρτυρία από την πλευρά της Ευρώπης; Ακούσατε κάποιον Ευρωπαίο να διαμαρτύρεται, να γίνεται κάτι στην Ευρώπη, την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία είναι το λίκνο του πολιτισμού και πρέπει να υπερασπιστεί τον οικουμενικό πολιτισμό που είναι η Αγιά Σοφιά, που είναι η Μονή της Χώρας, που είναι τα γλυπτά του Παρθενώνα», ο οποίος προσφέρει και μεγάλες δυνατότητες οικονομικής αξιοποίησης, μέσα και από τον τουρισμό και την γαστρονομία, ειδικά στην Περιφέρεια είπε η κ. Φλέσσα και μίλησε για σχέδια δημιουργίας «δρόμων» πολιτισμού, εκπαίδευσης και γαστρονομίας με τη συνεργασία όλων των ευρωπαϊκών χωρών του Νότου.

Αναφέρθηκε επίσης στην πρόταση που κατέθεσε ο καθηγητής Γεώργιος  Μπαμπινιώτης στην ημερίδα για διδασκαλία αρχαίων ελληνικών στα σχολεία της Ευρώπης, καθώς και στην πρόταση του Κωνσταντίνου Δασκαλάκη για την ανάγκη να διδάσκονται οι προγραμματιστές αλγορίθμων τεχνητής νοημοσύνηςτα διδάγματα του Αριστοτέλη και των Ελλήνων φιλοσόφων γιατί εάν δεν γνωρίζουν φιλοσοφία, οι προγραμματιστές αυτοί θα έχουν μία εντελώς χρησιμοθηρική αντίληψη και μία στάση απέναντι στον άνθρωπο, η οποία θα είναι μια αναλώσιμη και χρησιμοθηρική.

«Θα ζητήσουμε να δημιουργηθεί ένα Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για την Τεχνητή Νοημοσύνη στην Ελλάδα με το όνομα του Αριστοτέλη, καθώς και ένα Ευρωπαϊκό παρατηρητήριο για τη Βιοηθική στην Κω, την πατρίδα του Ιπποκράτη» είπε στο τέλος η κ. Φλέσσα.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης: Πότε καταβάλλεται – Ποιοι οι δικαιούχοι

Ο Δήμος Περάματος για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ παραπέμπει στην επιτροπή Δεοντολογίας Ακρίτα, Κασσιμάτη, Αποστολάκη