20.7 C
Perama
15/04/2024
perama24.gr
ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μακελειό στη Γλυφάδα: Το μυστήριο με την… κληρονομιά του Άρη

Glyfada Pirobolismoi (1)
Κοινοποίηση

Μακελειό στη Γλυφάδα: Σε γρίφο έχει εξελιχθεί για τις Αρχές το κίνητρο που όπλισε το χέρι του 76χρονου Αιγύπτιου, που αιματοκύλισε τη ναυτιλιακή εταιρεία της οικογένειας Καρνέση

Πέπλο μυστηρίου συνεχίζει να καλύπτει τα κίνητρα του 76χρονου δράστη του μακελειού στη ναυτιλιακή εταιρεία της οικογένειας Καρνέση, την περασμένη εβδομάδα, στη Γλυφάδα.

Οι αρχικές πληροφορίες για έξωση από το σπίτι που του είχε παραχωρηθεί δεν ευσταθούν, καθώς η οικογένεια διέψευσε πως η Μαρία Καρνέση είχε την οποιαδήποτε σχέση με το ακίνητο της οδού Τσιτσάνη, όπως αναφέρει η εφημερίδα Real News.

Πλέον οι αστυνομικοί αναζητούν τι όπλισε το χέρι του 76χρονου Άρη Ελ Μπουράι και καλούνται να απαντήσουν σε δυο ερωτήματα: 1ον, που βρέθηκαν τόσα εκατομμύρια ευρώ στο λογαριασμό του και, 2ον, ποιος του τηλεφώνησε πριν αιματοκυλίσει την εταιρεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί εξετάζουν ακόμα και το ενδεχόμενο των προσωπικών διαφορών ανάμεσα στον Αιγύπτιο και την Μαρία Καρνέση, η οποία φαίνεται πως αποτελούσε τον αρχικό του στόχο.

Τα χρήματα

Ο δράστης του μακελειού, αλλά και αυτόχειρας δεν φαίνεται να αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα καθώς η Ελευθερία Καρνέση, μητέρα των τεσσάρων αδελφών Καρνέση, τον είχε εξασφαλίσει με αρκετά μετρητά ως κληρονομιά.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Άρης βρισκόταν δίπλα της ακόμη και λίγες ημέρες πριν πεθάνει, ενώ ήταν η ίδια που τον είχε βαφτίσει, όταν αποφάσισε να γίνει χριστιανός, δίνοντάς του το όνομα Αριστείδης.

Κανείς ωστόσο δεν μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα αν τα χρήματα που είχε στο λογαριασμό του ο Αιγύπτιος, αντιστοιχούν στα χρήματα που έλαβε ως κληρονομιά από την Ελευθερία Καρνέση ή προέρχονται από άλλες πηγές.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από προθεσμιακό λογαριασμό στο όνομα του 76χρονου σε τράπεζα της Ελβετίας, στην οποία μάλιστα διατηρούσε λογαριασμό και η εφοπλιστική οικογένεια, είχαν διακινηθεί ποσά ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς φαίνεται πως ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων αυτών είχαν καταλήξει στην αδερφή του αυτόχειρα η οποία διαμένει μόνιμα στην Αίγυπτο.

Παράλληλα, ο Άρης διατηρούσε και έναν καταθετικό λογαριασμό με 500.000 ευρώ σε ελληνική τράπεζα. Μάλιστα, όταν ολοκληρωθούν τα στοιχεία από την άρση απορρήτου, είναι πιθανόν να προκύψουν και άλλα διακινούμενα ποσά από τους λογαριασμούς του δράστη.

Η απάντηση του Σπύρου Καρνέση στην αγωγή των αδελφών του: Είναι αδίστακτοι, ικανοί για όλα
Αδίστακτους και ικανούς για όλα αποκαλεί τους ενάγοντες, δηλαδή τις αδελφές του, ο επιχειρηματίας της ναυτιλιακής εταιρείας, Σπύρος Καρνέσης στη νομική του πρόταση, η οποία είδε το φως της δημοσιότητας. Όπως αποδεικνύεται ο Σπύρος Καρνέσης θεωρεί τον γαμπρό του, Αντώνη Βλασσάκη, ιθύνοντα νου της προδοσίας, καθώς αυτό αναφέρει στα νομικά έγγραφα.

Ο Σπύρος Καρνέση με τις αδελφές του, Μαρία και Δέσποινα είχαν εξαιρετικές σχέσεις μέχρι πριν από έναν χρόνο. Όλα άλλαξαν όμως, όταν εκείνες και ο γαμπρός του ζητούν απ’ τον ίδιο με αγωγή 325 εκατομμύρια δολάρια για να αποχωρήσουν από τη διαχειρίστρια εταιρεία των πλοίων. Ο Σπύρος Καρνέσης απαντά σε σκληρή γλώσσα και δείχνει ως υπαίτιο της αγωγής τον άνδρα της Δέσποινας, τον Αντώνη Βλασσάκη, πιστεύοντας ότι τη στρέφει εναντίον του. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη νομική του πρόταση τον αποκαλεί ως «ξένο» και ως «μη υπάρχων».

«Οι αγωγές δεν ήταν απλώς μία αδιάντροπη και χονδροειδής απόπειρα για την απόσπαση χρημάτων από εμένα αλλά μία απίστευτη σκευωρία εσχάτης προδοσίας, που αποδεικνύει ότι οι ενάγοντες είναι τόσον αδίστακτοι, ώστε να είναι ικανοί για όλα».

Ο πόλεμος ξεκίνησε εξαιτίας της εμφάνισης του γιου του Σπύρου Καρνέση, Νικόλα, στη διαχειρίστρια εταιρεία των πλοίων στη Γλυφάδα, όπου και έγινε το φονικό. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Star, ο Αντώνης Βλασσάκης πιστεύει ότι θα τους οδηγήσουν σταδιακά σε έξοδο από την εταιρεία. Ο γιος του «πατριάρχη» της οικογένειας αποχωρεί μην αντέχοντας τον πόλεμο που του έκαναν οι θείες του. Ο Σπύρος Καρνέσης δεν κρύβει την ενόχλησή του και ζητά από τα αδέλφια του εξηγήσεις. Εκείνοι του απαντούν με αγωγή και ο Σπύρος Καρνέσης απάντησε: «Αισθάνθηκα ότι όλα τα χρόνια της ενεργού ζωής μου ζέσταινα στον κόρφο μου ιοβόλους όφεις. Οποία θλίψις! Θα ήθελα να υποδείξω στους ενάγοντες να παραιτηθούν από τις αγωγές τους και να μου παραδώσουν τις όποιες μετοχές που οι ενάγουσες αδελφές μου έχουν ως τυπικές μέτοχοι (ως και οι ίδιες συνομολογούν) σε όλες τις εταιρείες μου, μεταξύ των οποίων της EPC και της ELKA Λονδίνου για να λήξει η μεταξύ μας διένεξη. Και ο Θεός ας τις συγχωρέσει!»

Εδώ και έναν χρόνο κλυδωνίζεται η οικογένεια Καρνέση
Η οικογένεια Καρνέση εδώ και έναν χρόνο κλυδωνίζεται. Ο Σπύρος Καρνέσης παρέλαβε την αγωγή των αδελφών του. Ο ίδιος ζει τα τελευταία χρόνια στο πολυτελές σπίτι του στην Εκάλη. Σπάνια βγαίνει απ’ αυτό και εκεί συναντά τους συνεργάτες του και τα μέλη της οικογένειάς του. Σ’ αυτό το σπίτι βρισκόταν την περασμένη Δευτέρα, όταν τον ενημέρωσαν ότι ο άνθρωπος της εμπιστοσύνης του, ο Αιγύπτιος επιστάτης σκόρπισε τον θάνατο στη ναυτιλιακή εταιρεία.

Το Star αποκαλύπτει την επιστολή του Σπύρου Καρνέση που έστειλε τον περασμένο Μάιο στις αδελφές του για να του επιστρέψουν τις μετοχές.

«Πλέον έφθασε ο καιρός να σας ζητήσω να μου επιστρέψετε άμεσα το σύνολο των μετοχών των εταιρειών μου, που όλα αυτά τα χρόνια κρατούσατε για μένα».

Ο Σπύρος Καρνέσης ζητά απ’ τον γιο του, Νικόλα, την επιστροφή των μετοχών. Είναι ένα από τα τρία του παιδιά, καθώς έχει άλλες δύο κόρες. Η Μαρία Καρνέση έχει δύο παιδιά, έναν γιο και μία κόρη, τα οποία δεν ασχολούνται με τη ναυτιλία. Αντίστοιχα, ο Προκόπης Καρνέσης έχει έναν θετό γιο, ο οποίος έχει δική του ναυτιλιακή εταιρεία, ενώ η Δέσποινα Καρνέση δεν έχει παιδιά.

Πήγη:www.newsbomb.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Καταδίωξη στον Ασπρόπυργο: Πήρε προθεσμία για την Παρασκευή ο 20χρονος

Εκλογές 2023 – Κουτσούμπας: Κάντε την πείρα σας κριτήριο ψήφου και ενισχύστε ακόμα περισσότερο το ΚΚΕ

Ανήλικοι συνεπλάκησαν σε γυμνάσιο στην Κυψέλη – Δύο συλλήψεις