20.7 C
Perama
14/04/2024
perama24.gr
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΕΡΑΜΑ

Μιχάλης Μυτακίδης: Υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές ο B.D. Foxmoor, ιδρυτής των Active Member

7a80e26e D5dc 41b3 928f 1a4239041912
Κοινοποίηση

Με μία ανάρτηση στα social media έγινε γνωστό ότι ο Μιχάλης Μυτακίδης, ιδρυτής του συγκροτήματος Active Member, γνωστός και ως B.D. Foxmoor, θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Πέραμα, στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.

«Μιχάλη Μυτακίδη, πρεσβευτή της πόλης μας σε όλο τον κόσμο, ασυμβίβαστε καλλιτέχνη, γνήσιε Άντρα… Σ’ ευχαριστώ! Η συμμετοχή σου στον συνδυασμό μας, Δύναμη Ευθύνης, είναι τιμή, χαρά και ένδειξη ότι οι έντιμοι και δημιουργικοί άνθρωποι από κάθε χώρο όταν συναντιούνται, μπορούν να κάνουν θαύματα! Καλή επιτυχία» έγραψε ο πρόεδρος του συνδυασμού «Δύναμη Ευιθύνης» στην ανάρτησή του.

Ποιος είναι ο B.D. Foxmoor
Ο Μιχάλης Μυτακίδης γεννήθηκε στο Πέραμα από πατέρα Μικρασιάτη και μητέρα Ψαριανή της Σύρου. Η πρώτη του επαφή με τη ραπ μου σική έγινε το 1979, μέσω ενός κομματιού των Sugarhill Gang από τον ραδιοφωνικό σταθμό της αμερικάνικης βάσης και ξεκίνησε να ψάχνει οτιδήποτε είχε σχέση με το είδος. Τότε ήταν που υιοθέτησε το ψευδώνυμο Foxmoor.

Από το 1983 έως το 1985 φοίτησε στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων της Αναβύσσου και στη συνέχεια εργάστηκε σε ξενοδοχεία και εστιατόρια.

Το 1995, οι Active Member υπέγραψαν συμβόλαιο με τη Warner και κυκλοφόρησαν την τρίτη τους δισκογραφική δουλειά, με τίτλο «Το μεγάλο κόλπο», που τους έκανε ευρύτερα γνωστούς. Ακολούθησαν περισσότερα άλμπουμ τόσο των Active Member όσο και προσωπικά.

Μεταξύ άλλων, ο καλλιτέχνης έχει κυκλοφορήσει βιβλία με τους στίχους του, αλλά και βιβλία – συλλογές, ενώ μαζί με τη low bap κοινότητα δημιούργησαν τον πολιτιστικό σύλλογο «Πράξια», όπου διοργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις, συζητήσεις εκθέσεις, προβολές, ενώ λειτουργεί και δανειστική βιβλιοθήκη.

«Είμαστε στον προθάλαμο του νέου κόσμου»
Σε συνέντευξη που είχε δώσει στην εκπομπή «OPEN Ελλάδα», ο Μιχάλης Μυτακίδης είχε αναφερθεί στις μέρες της πανδημίας και τόνισε ότι «εμένα το μυαλό μου είναι συνέχεια στο μετά. Κι ας είμαι από αυτούς που μπορεί να μην επιβιώσουν. Είμαι και εγώ στις ευπαθείς ομάδες. Είναι ένας πόλεμος αντιλήψεων. Είμαστε στον προθάλαμο του νέου κόσμου. Κάποιοι δεν θέλουν να το δεχτούν αυτό. Δεν είμαι από αυτούς που λένε ότι όλο αυτό είναι στημένο. Πιστεύω ότι αυτό δημιουργήθηκε από τη φύση. Απλά κάποιοι ήταν προετοιμασμένοι και όχι εμείς».

Παράλληλα, υπογράμμισε πως μερικοί θα βγουν κερδισμένοι από την πανδημία, σημειώνοντας πως ήδη υπάρχουν κάποιοι. «Πρώτα απ’ όλα, οι κυβερνήσεις απέκτησαν ξανά μια αίγλη που την είχαν χάσει. Είναι μεγάλο φιάσκο αυτό. Να βλέπεις κράτη σαν τα δικά μας, να κοκορεύονται ότι είναι οργανωμένα. Κανείς δεν κάθεται να σκεφτεί ότι όλα αυτά τα μέτρα έχουν παρθεί γιατί είμαστε άχρηστοι. Επειδή θα είμαστε όλοι μαζί στο μετά, θέλουμε ή δεν θέλουμε, και επειδή δεν υπάρχει ανοχή και αυτή η κανονικότητα που θεωρούσαμε ότι υπήρχε πριν, δεν θα υπάρχει μετά, ίσως να είναι και από τα καλά που θα αφήσει αυτή η δοκιμασία, πρέπει για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια να τα βάλουμε κάτω όλοι μαζί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Κέντρο Πολιτισμού “ΑΡΓΩ”

Δύο εργαζόμενοι τραυματίστηκαν στη Ν/Ζώνη και σε πλοίο

Εκλογές: Σφυγμομέτρηση πριν την τελική ευθεία