25.1 C
Perama
22/05/2024
perama24.gr
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΠΕΡΑΜΑ

Πέραμα: Νέες απειλές ΔΕΔΔΗΕ να κόψει το ρεύμα σε σχολεία – Κινητοποίηση εκπαιδευτικών

Reuma Lampes
Κοινοποίηση

Κινητοποίηση εκπαιδευτικών μεθαύριο Τετάρτη στις 11 πμ στο Δημαρχείο Περάματος
Τελειωμό δεν έχουν οι απειλές του ΔΕΔΔΗΕ προς τα σχολεία που, λόγω της υποχρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών και της αύξησης των λογαριασμών για την Ενέργεια, δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς, για διακοπές ρεύματος.

Αυτή τη φορά, όπως καταγγέλλει ο ΣΕΠΕ Κερατσινίου-Περάματος, ο ΔΕΔΔΗΕ εστειλε ειδοποίηση-όχληση για ληξιπρόθεσμη οφειλή από λογαριασμό ηλεκτρικής ενέργειας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Περάματος καλεί τη σχολική μονάδα εντός 30 ημερών να προβεί στην τακτοποίηση οφειλής 21.185 ευρώ διαφορετικά απειλεί ότι θα κόψει το ρεύμα…

Οι εκπαιδευτικοί τονίζουν ότι είναι αδύνατο ένα σχολείο όπως το 3ο ΔΣ με μοναδική χρηματοδότηση 1.800 ευρώ ανά τρίμηνο για τις λειτουργικές του δαπάνες να πληρώνει ΔΕΚΟ (ρεύμα, νερό, τηλέφωνο) και να καλύπτει επιπλέον όλα τα άλλα λειτουργικά έξοδα του σχολείου (χαρτί φωτοτυπικού, καθαριστικά, απορρυπαντικά, γραφική ύλη, θέρμανση κ.τ.λ.).

Στην ίδια κατάσταση και ακόμα χειρότερη, λένε, βρίσκονται και άλλα σχολεία του Συλλόγου μας που και αυτά απειλούνται άμεσα με διακοπή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το 4ο ΔΣ Περάματος που οφείλει 35.000 ευρώ σε ρεύμα. Μεγάλες είναι και οι οφειλές του 4ου νηπιαγωγείου Περάματος με οφειλή περίπου 8.000 ευρώ και του 2ου νηπιαγωγείου με 1500 ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ
ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ Ο ΔΕΔΔΗΕ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

Με πρόσφατη επιστολή ειδοποίησης-όχλησης για ληξιπρόθεσμη οφειλή από λογαριασμό ηλεκτρικής ενέργειας που απέστειλε η ΔΕΗ Α.Ε. στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Περάματος καλεί τη σχολική μονάδα εντός 30 ημερών να προβεί στην τακτοποίηση οφειλής 21.185 ευρώ διαφορετικά απειλεί ότι ο ΔΕΔΔΗΕ θα κόψει το ρεύμα.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν μερικούς μήνες είχε αποπειραθεί ξανά συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ να κόψει το ρεύμα στο συγκεκριμένο σχολείο αλλά αποτράπηκε από την άμεση παρέμβαση των εκπαιδευτικών και γονιών του σχολείου και κινητοποίηση του Συλλόγου μας.

Η εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης γνωρίζει όμως ότι το πρόβλημα δεν αφορά το συγκεκριμένο σχολείο και ότι είναι γενικευμένο, λόγω της υποχρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών και της αύξησης των λογαριασμών για την Ενέργεια.

Εξάλλου, το ίδιο δε συμβαίνει και σε χιλιάδες οικογένειες, μαθητών μας, που απειλούνται με “κατέβασμα του διακόπτη”, καταδικάζονται στην ενεργειακή φτώχεια και εξαθλίωση, πληρώνουν ληστρικά τιμολόγια;

Είναι αδύνατο ένα σχολείο όπως το 3ο ΔΣ με μοναδική χρηματοδότηση 1.800 ευρώ ανά τρίμηνο για τις λειτουργικές του δαπάνες να πληρώνει ΔΕΚΟ (ρεύμα, νερό, τηλέφωνο) και να καλύπτει επιπλέον όλα τα άλλα λειτουργικά έξοδα του σχολείου (χαρτί φωτοτυπικού, καθαριστικά, απορρυπαντικά, γραφική ύλη, θέρμανση κ.τ.λ.).

Στην ίδια κατάσταση και ακόμα χειρότερη βρίσκονται και άλλα σχολεία του Συλλόγου μας που και αυτά απειλούνται άμεσα με διακοπή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το 4ο ΔΣ Περάματος που οφείλει 35.000 ευρώ σε ρεύμα. Μεγάλες είναι και οι οφειλές του 4ου νηπιαγωγείου Περάματος με οφειλή περίπου 8.000 ευρώ και του 2ου νηπιαγωγείου με 1500 ευρώ.

Επιβαρυντική σε όλη αυτή την κατάσταση είναι η κακή λειτουργία της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής του Δήμου που δεν έχει κλείσει οικονομικούς απολογισμούς από το 2015 δυσχεραίνοντας την όποια έκτακτη χρηματοδότηση. Η Δημοτική αρχή είναι ενήμερη για την κατάσταση και τις οφειλές των σχολείων από τη διεύθυνση των σχολείων και δεν προβαίνει σε κάποια ενέργεια ουσιαστικής υποστήριξης και ανακούφισης στο ζήτημα αυτό την ώρα που διατυμπανίζει πλεονάσματα εκατομμυρίων ευρώ που προέρχονται από το χαράτσωμα του περαμαϊκού λαού από τέλη και φόρους.

Επιπλέον, η συνειδητή επιλογή του Δήμου Περάματος να μην αξιοποιεί σε αντίστοιχα έργα κάθε χρόνο το κονδύλι συντήρησης και επισκευής των σχολείων (περίπου 75.000 ευρώ το χρόνο) αναγκάζει τα σχολεία να συμβάλλουν σε συντηρήσεις των σχολείων τους από την πενιχρή τακτική χρηματοδότηση.

Η κατάσταση είναι δραματική, οι εκπαιδευτικοί, οι Διευθυντές των σχολείων μας βγάζουν κραυγή αγωνίας.

Δε θα αφήσουμε τα σχολεία χωρίς ρεύμα, γραφική ύλη, φωτοτυπικό και άλλα απαραίτητα ή να πέφτουν-στάζουν ταβάνια!

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

Καμία διακοπή ρεύματος σε σχολείο, σπίτι μαθητή μας, εκπαιδευτικού.

Να αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση στις σχολικές επιτροπές για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών.

Να διαγραφούν χρέη των σχολείων προς τις λεγόμενες πρώην ΔΕΚΟ (ρεύμα, νερό, τηλέφωνο).

Να δοθεί φθηνό, αφορολόγητο πετρέλαιο και φυσικό αέριο στα σχολεία. Nα καταργηθούν ο ΦΠA και ο Ειδικός Φόρος Kατανάλωσης για το σύνολο των δαπανών των σχολικών επιτροπών.

Να συμβάλει ο Δήμος Περάματος και η σχολική επιτροπή, ώστε να βρεθεί λύση στα σχολεία του Περάματος που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με αυξημένες οφειλές στη ΔΕΗ.

Επιπλέον προσωπικό καθαριότητας, πλήρους ωραρίου, για την κάλυψη των αναγκών. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στην καθαριότητα.

Να γίνουν έργα και επισκευές στα σχολεία άμεσα και να ξεκινήσει εδώ και τώρα γενναίο κρατικό πρόγραμμα σχολικής στέγης και όχι να μπουκώνει η κυβέρνηση για μια ακόμα φορά τους μεγαλοεργολάβους με τα προγράμματα κατασκευής σχολείων, μέσω Συμπράξεων Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Δημιουργία υποστηρικτικών υποδομών όπως εργαστήρια, βιβλιοθήκες, αθλητικοί χώροι.»

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς των σχολείων της πόλης να συμμετέχουν στην κινητοποίηση!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 11π.μ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Απογευματινά χειρουργεία: Εντός της εβδομάδας σε Ευαγγελισμό – Γεννηματάς – ΑΧΕΠΑ – Ιπποκράτειο

Ιατρική Εσπερίδα με θέμα: «Υγεία και πρόληψη στην παιδική ηλικία»

Εργασία: Πώς αμοίβονται οι Κυριακές – Τι αλλάζει από το 2024