25.1 C
Perama
22/05/2024
perama24.gr
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΕΡΑΜΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Στόχος τους ήταν το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ» κατέθεσε μάρτυρας για την επίθεση στο Πέραμα

Perama Xrysh Avgh Epithesi 5
Κοινοποίηση

Ό,τι γίνεται, το ξέρει ο αρχηγός». Πεπεισμένος ότι η επίθεση στο Πέραμα, το 2013, στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ από χρυσαυγίτες, ήταν σε γνώση της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής, φάνηκε για ακόμη μια φορά σήμερα στη δίκη, όπου κατέθεσε ο συνδικαλιστής Σταύρος Λευκοδημήτρης. Έκανε επίσης λόγο για ενιαία και συντεταγμένη δράση. «Έτσι είναι η Χρυσή Αυγή. Προφανώς αυτή είναι η ιδεολογία των ναζί, έτσι λειτουργούν. Αυτό που υλοποιείται το ξέρει ο αρχηγός», ανέφερε χαρακτηριστικά. Επίσης απαντώντας σχετικά, είπε ότι όταν χαρακτηρίζεις τον άλλον «υπάνθρωπο», διαμορφώνεις συνείδηση ότι «αυτοί δεν αξίζουν τίποτα, πρέπει να εξαφανιστούν».

Μαθηματικός στο επάγγελμα, ο μάρτυρας Στ. Λευκοδημήτρης δεν περιέγραψε απλώς την επίθεση, του οποίου υπήρξε και ο ίδιος θύμα, αλλά πήγε κι ένα βήμα παραπέρα,  απαντώντας στον συνήγορο Θεοδ. Θεοδωρόπουλο  της Πολιτικής Αγωγής, υπογραμμίζοντας τη στάση που κράτησε η Χρυσή Αυγή μετά τη δολοφονική επίθεση και τις δηλώσεις της, τονίζοντας ότι η ηγεσία έλεγε ψέματα, δεν το καταδίκασε ποτέ, άρα το επικροτεί, για να μάθει όλο το Πέραμα ότι η Χρυσή Αυγή έσπασε στο ξύλο τους πρωτεργάτες.

«Ήταν επιβράβευση. Το έκαναν φανερά και από την άλλη, για να μη διωχθούν, το κρύβανε», τόνισε για τη δήλωση της ΧΑ που έλεγε ότι «οι νεκροθάφτες της Ζώνης του Περάματος που δεν δούλεψαν ποτέ… Μέλη του ΚΚΕ συνεπλάκησαν με αγνώστους». Περιγράφοντας την επίθεση στο δικαστήριο, κατέθεσε ότι «δύο ομάδες περίπου 50 άτομα από τα στενά, μας περικύκλωσαν, μας έκλεισαν σε ημικύκλιο, γινόταν χαμός, μας βρίζανε, δύο από αυτούς φώναξαν τον Πουλικόγιαννη. Βγήκε ο Πουλικόγιαννης και ξεκίνησαν την επίθεση. Στην αρχή ήταν βρίσιμο και μετά μας την πέσαν με καδρόνια. Μου επιτέθηκαν δύο άτομα. Προσπάθησα να καλυφτώ κάτω από τη σκαλωσιά. Πολύ μικρής διάρκειάς η επίθεση, τρία λεπτά περίπου. Είδα τον Πανταζή (τον πυρηνάρχη) να βαράει τον κόσμο. Είχε αυτό το κοντάρι με την απόληξη. Είδα τον Πουλικόγιανη (τον πρόεδρο του Συνδικάτου) αιμόφυρτο να τον κουβαλάνε. Νόμιζα ότι πέθανε. Έφυγαν συντεταγμένα. Είχαν στειλιάρια, πτυσσόμενα. Πετούσαν πέτρες…». Μάλιστα όπως τόνισε για την ταυτότητα τους «ήταν η Χρυσή Αυγή. Δεν πέρασε από το μυαλό μου ότι ήταν κάποιοι άλλοι… Είχαμε στο μυαλό μας τα γεγονότα με τους αλιεργάτες, αλλά και αυτό που έκαναν στη Ζώνη, που είχαν εξαγγείλει ότι θα διώξουν το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ» και πρόσθεσε ότι «είχε έρθει Λαγός, Μίχος, Παναγιώταρος ήταν και είπαν ότι θα μας διώξουν από τη Ζώνη. Γνωρίζοντας τη δράση και την ιδεολογία της ΧΑ, με τα τάγματα εφόδου και τη βία… Είναι συγκεκριμένη η δραστηριότητά τους και δεν τους κυνήγαγε κανείς…».

Για το κίνητρο κατέθεσε ότι στόχος τους ήταν «το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, το Σωματείο. Ότι δεν φοβόμαστε τίποτα και τα βάζουμε και με το ΚΚΕ… Με διπλό μήνυμα και σε σχέση με το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ». Επίσης αναφέρθηκε στην επίθεση στην βουλευτή του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη για την οποία ο αρχηγός της ναζιστικής οργάνωσης έλεγε ότι «ανέβηκαν 2 μονάδες»…. Aπό 902.gr 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Συνάντηση Δημάρχου Περάματος Γ. Λαγουδάκη με τον Υπουργό Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκο

ΕΡΓΑΝΗ: Αύξηση μέσου μισθού κατά 8,57% το 2023 – Στα 1.250 ευρώ ο μέσος μισθός

Γ. Γεραπετρίτης στο ΕΡΤΝews: Θέματα κυριαρχίας δεν βρίσκονται στη συζήτηση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας