22.6 C
Perama
20/05/2024
perama24.gr
ΕΛΛΑΔΑΥΓΕΙΑ

Η εξειδικευμένη μονάδα μαστού καλύπτει τις απαιτήσεις όλων των γυναικών και βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου

Image 2023 05 30 120559761
Κοινοποίηση

Ο προληπτικός έλεγχος για τον καρκίνο του μαστού σώζει ζωές.
Ο δρ Βασίλειος Βενιζέλος, διευθυντής της μονάδας μαστού του Metropolitan Hospital, μίλησε στο MEGA για τις οργανωμένες μονάδες μαστού, οι οποίες προσφέρουν μία σειρά από υπηρεσίες για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Όπως τόνισε ο κος Βενιζέλος, οι ασθενείς που έχουν συγκεκριμένα προβλήματα μπορούν να προσέλθουν στη μονάδα μαστού, να κάνουν μαστογραφία και να εξεταστούν από γιατρό. Έπειτα ακολουθεί η βιοψία, με τα αποτελέσματα αυτής να είναι άμεσα, ενώ στη συνέχεια οι ασθενείς σε συνεργασία με τον γιατρό αποφασίζουν το επόμενο βήμα, εάν δηλαδή θα ακολουθήσει χειρουργείο ή ειδικές θεραπείες.

«Η μονάδα μαστού του Metropolitan Hospital κάνει όλων των ειδών τις βιοψίες. Με τη βοήθεια του μαστογράφου γίνεται η διάγνωση, με τους όγκους να είναι καλοήθεις κατά 85% και έτσι αποφεύγεται το χειρουργείο», δήλωσε.

Ιδιαίτερα, οι γυναίκες της ηλικίας των 40 και άνω θα πρέπει να κάνουν εξέταση μαστογραφίας μία φορά τον χρόνο, ενώ παράλληλα δεν θα πρέπει να ξεχάσουν να κάνουν υπερηχογράφημα και κλινική εξέταση.

«Είναι μία τριάδα που δεν πρέπει να αποφεύγουμε. Το να κάνουμε μαστογραφία και μετά να πάει στο ντουλάπι είναι επικίνδυνο, γιατί υπάρχουν κακοήθειες που δεν φαίνονται στη μαστογραφία, αλλά στον υπέρηχο και την κλινική εξέταση», δήλωσε.

Εξίσου σημαντικό για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού είναι η σύγκριση των εξετάσεων, όπως για παράδειγμα της φετινής εξέτασης μαστογραφίας με την περσινή.

ΠΗΓΗ: megatv.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Αυξάνεται κατά 17 εκατ. ευρώ η χρηματοδότηση της Ελλάδας από την ΕΕ για το μεταναστευτικό

Οι πρώτοι 14 υποψήφιοι ευρωβουλευτές με τον Ανδρέα Λοβέρδο

Υπ. Εργασίας: Τέλος στην προδήλωση μεταβολών ωραρίου με την χρήση της ψηφιακής κάρτας